Gość Paulina Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Dzień dobry! Mój narzeczony robił tydzień temu badania krwi. Badania wykazały, że ma podwyższony poziom bilirubiny całkowitej (wynik 36,3 dla normy 3,0-22,0). Wczoraj powtórzył badanie i poziom bilirubiny wynosi 40,9 (dla tej samej normy). Dodam, że przy pierwszym badaniu AST wynosiło 29 (dla normy 17-59), a ALT 35 (dla normy 21-72). Narzeczony ma 21 lat i jest żołnierzem. Nigdy nie miał problemów ze zdrowiem. Uprawiał w dzieciństwie sport (biegi długodystansowe). Nie odczuwa żadnych dolegliwości. O czym świadczy taki poziom bilirubiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Trzeba zbadać poziom odpowiedniej frakcji bilurubiny, czyli pośredniej i bezpośredniej. To może być zespół Gilberta, występuje często u młodych mężczyzn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 dziękuję za szybką odpowiedź. jutro ma się zgłosić do internisty więc pewnie zleci te badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 A czy mogłabym dowiedzieć się coś więcej na temat tej choroby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_Gilberta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bp Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Mam pytanie lekarz wysłał mnie na ponowne badanie ALT, wynik mam 29, a zakres referencyjny 0-41. Musze wpowtórzyć całą serię badań. Czy ktoś może mi napisać że jest wsyztsko w porządku. OB mam 3, WBC 6,85, RBC 5,75, GGTP 21, Bilirubina całkowita 1,4 mg/dL. Mieszczę się w granicach. Miesiąc temu miałam badania. Dlaczego muszę je ponawiać?. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aneta Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 witam mam pytanie mój mąż ma wyniki bilirubiny całkowitej 1,46,ALT 60, AST 30 ,cos niepokojącego zaczeło sie dziac po wypiciu alkoholu jego białka były żółte prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi