Gość Beata Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Dzień dobry , mam problem -otóz choruję na zapalenie żołądka - OB wynosiło 14 , otrzymałam controloc i po dwóch tygodniach zrobiłam ponowne badania krwi i OB wyszło 8 a bóle są takie same jak na początku . Jak to jest możliwe?I mam jeszcze pytanie ile powinno wynosic OB ,żeby wiedzieć ,że nie ma juz stanu zapalnego?Będę wdzięczna za odpowiedź-pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Co do OB patrz: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badania.php/id/59 W przypadku stanu zapalnego żołądka OB nie jest wyznacznikiem ustępowania zapalenia. Czy zapalenie żołądka było wykryte w czasie gastroskopii - potwierdzone histopatologicznie? Jakie leki Pani zażywa? To bardzo istotne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zapalenia żołądka nabawiłam się od leków na stawy.W tej chwili przyjmuje ten controloc i oczywiscie dieta.Nie mam innych stanów zapalnych w organizmie dlatego wydaje mi sie jednak ,że to OB podwyzszone było od zapalenia żołądka . Jak pan doktor mysli - jest taka możliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zapewne tak, ale OB 14 nie jest tak bardzo istotne klinicznie (znikome podwyższenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi