Gość Agnieszka Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Witam mam pytanie lekarze usunęli mi polipa w rozpoznaniu napisali D37.4 polipy kątnicy na wyniku badania histopatologicznego : Drobny,polipowaty fragment błony śluzowej jelita grubego z obfitymi naciekami zapalnymi z komórek jednojądrzastych czy to może powodować silne bóle w podbrzuszu? Bo mam silne bóle niestety chirurg zakończył leczenie a ja praktycznie nie wiem co dalej robić , a ból niestety jest silny.Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Jeśli polip został usunięty w całości to za jakiś czas, w zależności od rozmiaru polipa trzeba udać sie na badanie kontrolne, czyli kolejną kolonoskopię. Być może powodem dolegliwości jest inna przyczyna np. ginekologiczna, związana z układem moczowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Dziękuje za odpowiedź. Ze strony ginekologicznej jestem zdrowa ,ale zastanawia mnie jeden fakt na 3 usg ginekologicznych i usg jamy brzusznej widac guza na 5cm niestety na tomografie go nie ma. Lekarz sugerował że na usg sie pomylili,ale czy jest to możliwe żeby wszystkie sie usg pomyliły tym bardziej,że były to rózne sprzęty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 USG nie jest badaniem diagnostycznym w zakresie zmian w śluzówce jelita grubego (tylko kolonoskopia). USG jest mało precyzyjnym badaniem w stosunku do TK. TK jest bardzo dokładnym badaniem w rozpoznawaniu guzów miąższowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi