Gość asia Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Od kilkunastu lat mam torbiele na wątrobie, kilka lat temu przekształciły się w bąblowce wątroby, miałam usuwane je operacyjnie, jednak aktywne rozsiały się na nowo. Byłam leczona zentelem, jednak ujemne wyniki Elisy i Westernblott miałam zaledwie przez 1 rok. Od kilku lat bąblowicę mam znowu aktywną. (dodatkowo chorujęna WZW typu B). Ginekolog stwierdził, że mam niski poziom progesteronu, czy może to być spowodowane aktywną bąblowicą? Czy bąblowica przeszkadza w ogóle w zajściu w ciążę? Czy moje dziecko odziedziczyłoby po mnie chorobę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Takie dokładne pytania powinna Pani zadać ginekologowi u którego Pani się leczy. Niski poziom progesteronu może być spowodowany złą praca wątroby spowodowaną głównie WZW typu B, ale także i bąblowicą. Bąblowica raczej nie powinna przenieść się w czasie ciąży na płód jednak dziecko może zakazić się wirusowym zapaleniem wątroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi