Gość Mariusz Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam, czytałem już kilkanaście tematów, lecz nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi, a myślę, że z tym pytaniem mogę się skierować właśnie tutaj: Dzisiaj rano (6.08.09r.) wstaje z łóżka i czuje silny (może nie aż tak bardzo ale jednak silny) ból przy prawym jądrze. Głównie miało to miejsce przy dotykaniu. Spostrzegłem, że jest jakby inne - wydawało mi, że się okręciło, gdyż nasieniowody miałem nie z tej strony co zawsze. Wziąłem lekko odkręciłem na swoją pozycję i ból zniknął. Co jakiś czas (w tym samym dniu) od tego momentu pobolewają mnie (leciutko, no ale jednak da się zauważyć) naczyniowody. Czy wszystko jest w porządku skoro wydaje mi się, że tak jest i właściwie jak to się mogło stać, że obudziłem się właśnie z takim bólem. Bardzo się tego boję, jako że kiedy byłem młodszy po uderzeniu piłką cofnęło mi się jądro (lewe). Miałem operację, a lekarze stwierdzili, że wszystko jest w porządku. Dodatkowo (tutaj także nie znalazłem odpowiedzi) przy bardzo zimnej wodzie prawe jądro się cofa na sam koniec worka mosznowego (można by rzecz, że je opuszcza by chwilę potem wrócić ~parę sekund) także jakby dało radę to proszę o jakąś sugestię, ew. stwierdzenie czy wszystko jest ok, i czy mogę mieć problemy z płodnością w przyszłości (mój wiek 18). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Problem może wynikać ze zbyt dużej mobilności jądra. Być może trzeba takie jądro ustabilizować. Jednak najpierw powinien zbadać Cię urolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi