Gość Kania Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Miesiąc temu miałam robiony zabieg wycięcia polipa odbytu oraz nacięcia szczeliny. Wynik histopatologii: Fissura partim epidermisata ani /fragment o wym. 2x1x0,3/. Co oznacza ten wynik? Dodatkowo znów pojawiły się krwawienia oraz ból podczas wypróżniania. Stolce są względnie luźne, ale i tak mam problem z pełnym wypróżnieniem się. Zawsze *coś zostaje*. Czy oznacza to nawrót choroby?Niestety obecnie nie mogę skontaktować się z moim lekarzem prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Oznacza to szczelina częściowo pokryta naskórkiem odbytu. Objawy mogą wskazywać na nawrót choroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kania Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 a co z kolei oznacza że *szczelina była częściowo pokryta naskórkiem odbytu*? Co się z tym wiąże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Oznacza to, że szczelina odbytu nie jest wygojona, jest niecałkowicie pokryta strukturą nabłonkową, jest otwartą raną. Może to świadczyć o nawrocie objawów związanych ze szczeliną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kania Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Dziękuję bardzo za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi