Gość Marta Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam. Mam 18 lat i teoretycznie powinnam mieć uregulowany cykl miesiączkowy. Problem w tym, że ostatnio miałam miesiączkę w maju (i to wywołaną po 3 miesięcznej nieobecności Luteiną). Była normalna po czym zanikła znów... Przy tamtej wizycie lekarz zbadał mnie przez usg i nie stwierdził żadnych zmian. Wykonałam więc badania TSH (2.44 ulU/mL norm.-> 0.34- 5.60) oraz prolaktyny (24.29 ng/mL norm.-> 2.64- 26.72) wnioskuję, że są w normie. Morfologia w normie, OB 9 [Mocz: świeże erytrocyty (10-15) i liczne kryształki szczawianu wapnia (piasek pewnie)]. Co jeszcze może być przyczyną braku miesiączki?? Czy mogę być bezpłodna?? *Na 1000% nie jestem w ciąży, nie mam jakiś problemów psychicznych, nie mam niedowagi... Zaczynam się martwić. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Warto udać się do ginekologa endokrynologicznego. Być może w Pani przypadku błona śluzowa macicy nie odbudowała się po ostatniej miesiączce. Tak się czasami zdarza. Ale warto zrobić cały zestaw badań. Na pewno taka diagnostyka prowadzona jest w niektórych szpitalach, gdzie podczas trzydniowego pobytu robiony jest cały zestaw badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Cześć.. Mam Na imię Ania /.. Mam 17 lat i jakoś w Marcu dowiedziałam się że mam Zespół policystyczny Jajników.. Ostatnią miesiączke miałam 21-28 sierpień 2010r. Dziś mamy 26.10.10r. a ja nie dostałam miesiączki .,. Nie wiem co się dzieje.. Mam straszne opławy.. Czy to może oznaczać że jestem bez płodna albo w ciąży.. ?? proszę o odpowiedz na mój numer gg 1163605 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Jeśli podejrzewasz ciążę, że mogło do tego dojść wystarczy wykonanie testu ciążowego. Jednak na pewno radzę w tej sprawie pilnie skonsultować się z ginekologiem, bo takie objawy mogą świadczyć o bardzo dużych zaburzeniach hormonalnych, a nie ciąży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beata Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 cześć.Ja mam też problem z miesiaczką:(Ostatni okres miałam 27 pazdziernika i nadal nic,a w ciąży nie jestem.Czy moge mieć zespół policystycznych jajników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Julia Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Witam, mam 12 lat. Swoją pierwszą miesiączkę miałam 17.12.2010 roku. Wszystko było w porządku. Później zaczęłam się dochudzać bo przez ostatni rok przytyłam bardzo dużo ok. 5 kg. Schudłam do 45 kg. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie fakt że zatrzymała mi się miesiączka. po 3 mies. wróciła ,ale teraz znowy zniknęła i ostatni okres miałam 3 miesiące temu martwię się ,że coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natalia Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Czesc mam na imie Natalia mam21 lat i bardzo nie regularny bardzo chciała bym miec dziecko tyle z ostatnia miesiaczke miałam 1,01,2011 a teraz mamy 30,07,2012i dalejnie mam miesiaczki lekarze twierdzaze z hormonami wszystko wporzatku wiec co mi jest? czy moge miec dziecko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi