Gość Artur Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Witam. Od kiedy pamiętam - może to już być 3 może 4 lata - nad pachwiną mam wybrzuszenie. Często powiększała mi się moszna. Nie zwracałem na to uwagi, myślałem że to normalne. Jednak kilka dni temu zaczęła mnie strasznie boleć dolna część brzucha, całą mosznę zajmował duży twardy guz, straciłem czucie w pachwinie, nie potrafiłem oddać kału. Chirurg stwierdził przepuklinę i przeprowadził zabieg odprowadzania. Nie byłem szczepiony przeciwko żółtaczce więc operacji w najbliższym czasie nie przejdę. Przez 3 dni nie miałem z przepukliną żadnych problemów i dziś rano podczas wstawania z łóżka zaczęła mi naprężona wchodzić do moszny. delikatnie ja włożyłem z powrotem, ale mimo to wychodzi powtórnie. jedynym objawem bólu jest pieczenie w pachwinie. nie wiem co mam z tym dalej robić. zastawić to tak jak jest i czekać cierpliwie na szczepienie i operacje? czy może zgłosić się do chirurga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Udać się do chirurga,który skieruje na zabieg.Zasadniczo nie wymaga się już od kilku miesięcy szczepienia na żółtaczkę.Chocież różnie to jest interpretowane w szpitalach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi