Gość Wanda Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Witam! Mam 55 lat. Od 2007r leczę się u jednego lekarza na zapalenie żołądka. Miałam robioną 2 razy gastroskopię i wykazała zapalenie żołądka, a dokładnie: gastritis chronica (++) activa(+) et erosiva, atrophia glandularum(+) metaplasia intestinalis(-) bakterie spiralne odpowiadające Helicobacter pylori(+) test urazowy ujemny Początek leczenia był antybiotykiem. W sumie brałam juz: contoloc 40, helicid, klacid, duomox, Fromilid i jeszcze jakiś lek na literę L (Lami...). Jak do tej pory leczenie nie dało żadnych efektów. Jak bolało tak nadal boli. Nie palę, nie piję, w miarę dbam o dietę. Proszę o poradę dot. dalszego leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Radziłbym w takiej sytuacji po raz kolejny wykonać kontrolną gastroskopię. Z wynikiem gastroskopii (i testu ureazowego - test poprzedni nie świadczył o zakażeniu bakteryjnym) lub/i ewentualnych badań histopatologicznych udać się do specjalisty w zakresie gastroenterologii. On powinien zająć się kompleksowo Pani leczeniem po otrzymaniu świeżych badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Margg Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Ciężko coś sitwierdzić przez internet. Proszę udać się do gastroenterologa i kontynuować badnia. Powinno było przejść po pierwszym antybiotyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi