Gość Piotr Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Moja mama dostała wyniki badań histopatologicznych i niestety są po łacinie a lekarz prowadzący nie chciał dokładnie wyjaśnić o co chodzi w tej diagnozie. Brzmi ona następująco: Erosio glandularis epidermisata. Dysplasia epithelii paraepidermoidalis maioris gradus et koilecytosis. Fragmenta epithelii paraepidermoidalis cum dysplasia maioris gradus. Fragmenta mucosae cervicis uteri.Endometrium atrophicans et myometrium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Rozpoznanie na język polski brzmi: Nadżerka gruczołowa naskórkująca. Dysplazja (zaburzenie rozwojowe nabłonka) nabłonka w strukturę naskórkową stopnia dużego i koilecytosis (nie ma takiego słowa łacińskiego). Fragmenty nabłonka naskórkującego z dysplazja stopnia dużego. Fragmenty śluzówki szyjki macicy. Śluzówka macicy zanikowa i mięśniówka macicy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mm Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam. Co oznacza taki wynik badań: Erosio gladularis epithelisata cum inflammatione sine neoplasmate. Pseudoleukoplakia. Z góry Dziekuje!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Nadżerka gruczołowa naskórkująca z zapaleniem bez nowotworu. Rzekome rogowacenie białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 18 lat Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Witam !Dostałam wynik po łacinie ale nie wiem dokońca co on oznacza więc prosze o pomoc . Co oznacza EROSIO PARTIM EPIDERMISATA SINE DYSPLASIA. oraz mam napisane prawidłowa błona śluzowa kanału szyjki macicy oraz drobny oderwany fragment nabłonka paraepidermoidalnego z cechami dysplazji małego stopnia. PROSZE O POMOC. !!! jak spotkałam się z lekarzem i rozmawialiśmy o tym nie zrozumiałam połowy z tego co on do mnie mówił bo byłam tak zdenerwowana .. mam równierz wirusa HPV i teraz czekam na wynik jakiej odmiany jest ten wirus... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość renata Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Witam serdecznie , co oznacza ten wynik? epidermisatio portionis vaginalis cervicis uteri. Koilocytosiis et dysplasia epithelii praepidermoidalis focalis minoris gradus.endometrium cum signis scretionis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edyta Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 witam proszę o odpowiedz co oznacza taki wynik cervicitis et endocervicitis chronica gradu magno ,erosio gladularis, erosio vera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magda Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 witam dostałam wynik po lacinie i nie wiem co on oznacza czy mogla bym sie dowiedziec brzmi ona tak : Erosio epidermisata Koilocytosis - signum infectionis virusalis Endocervix normalis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tom Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 erosio glandularis epidermisata ACANTHOSIS et koilocytosis epithelii paraepidermoidalis czy ktoś mógłby mi pomóc w rozszyfrowaniu tego powyższego wyniku... proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agniecha. Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 prosze o napisanie co oznacza: Endometrium patrim cum signis secretionis. Fragmenta endocervicis et myometrii sine neoplasmate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Żaneta Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Witam .Proszę o przetłumaczenie wypisu ze szpitala.Rozpoznanie:Dysplasia colli uteri gradu magno. Serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ANNA Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 witam czy mogę prosic o przetłumaczenie wyniku erosio vera colli-uteri cum inflammatione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Witaj! Rozpoznanie brzmi: Erosio vera colli uteri cum inflammatione - Nadżerka prawdziwa szyjki macicy ze stanem zapalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZOYA Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 witam,prosze o interpretacje wyniku: 1.status normalis 2.erosio glandularis cystica partim epidermiststa 3.erosio glandularis. cin3 focalis lat 34 2 dzieci ( 15 lat, 2,5 roku. 15 lat temy wypalana nadżerka po pierwszym porodize . porodu naturalne ) dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Klaudia Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Witam. Bardzo proszę o przetłumaczenie wyniku badań: Egzocervicitis chronica maioris gradu. Egzocervicitis chronica ninoris gradu. Zgóry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czarna Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Witam. Prosila bym o przetłumaczenie mi tych wyników. Ectropion (erosio glandularis cum epidermisatione ). Endometrium phasis proliferationis ( subphasis tarda), fragmenta parva endocervicis normalis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi