Gość Anna Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Mam wykonany rtg klatki piersiowej, z którego wynika ,że : płuca bez zmian miąższowych.Serce w granicach normy.Po stronie lewej widoczny przy lewym dolnym zarysu serca najprawdopodobniej zrost opłucnowo- osierdziowy.Przepona lewa nieco uniesiona do góry. Śródpiersie nieco przesunięte po stronie lewej. W związku z powyzszym mam pytanie do Pana Doktora czy tym wynikiem badania muszę się niepokoić? Proszę o pilną odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Z tego wynika, że są to niewielkie zmiany pozapalne w lewej opłucnej w formie zrostu. Opis nie wskazuje na nic niepokojącego. Z tyt wynikiem oczywiście trzeba skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patryk Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 witam. czy ze zrostem opłucnej trzeba poddać się operacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xx Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 witam.zrost opłucno osierdziowy na zarysie serca trzeba operowac, czy zagraża życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Nie ma potrzeby operacji takiego stanu. Taki stan nie powoduje z reguły żadnych zaburzeń klinicznych. To po prostu tak jakby blizna po przebytym zapaleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Halina 63 lat Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Mam rtg pluc, i bardzo mnie niepokoi wynik.Wneki serca szersze naczyniowo.luk aorty miazdzycowo wysycony, zrost osierdziowy na lewym na lewym obrysie serca.prosze o odpowiedz i bardzo sie debnerwuje tym wynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgorzata Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Nadmierne wysycenie wnęk co to znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi