Gość Krystian Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Witam, niestety, ale prawdopodobnie wystąpił u mnie ropień okołoodbytniczy. I pytania, które pozwolą mi zasnąć :) Czy interwencja lekarza powinna być jak najszybsza? Ile mogę zwlekać z wizytą? Do jakiego specjalisty należy się udać? W jakim czasie przebiega zabieg, czy będę musiał zostać w szpitalu, proszę o szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Jesli rzeczywiście masz ropień okołoodbytniczy należy juz zgłosić się do szpitala. Ropień okołoodbytniczy wymaga pilnej interwencji chirurgicznej. Po nacięciu ropnia i zasetonowaniu pozostaje się przez kilka dni (2-5) w szpitalu. Codziennie wymienia się setony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aneta Jar Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam, mam pytanie o ropien okoloodbytniczy. Mialam juz jeden i zostal on usuniety chirurgicznie. Niestety pojawil sie kolejny i nie mieszkam juz w Polsce i tu lekarze dali mi antybiotyk na 2 tygodnie (flucloxacillin 500mg). Poprzednio chirurg mowil mi, ze nie ma na to antybiotyku. Zastanawiam sie tez czy branie antybiotyku przez 2 tygodnie to nie przesada…*? Prosze o pomoc w odpowiedzi na dreczace pytania. Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi