Gość Monika Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 27 lipca mam mieć operację usunięcia tarczycy z powodu dgn.neoplasma folliculare.Od półtorej miesiąca zażywam lek przeciwdepresyjny -sertagen (sertralinum) i leki nasenne -Imowane.Boje się,że może to skomplikować znieczulenie ogólne.Bardzo proszę o udzielenie mi wyjaśnienia czy te leki mogą być niewskazane przed operacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Przed zabiegiem będzie Panią badał anestezjolog i on oceni czy takie leki mają wpływ na znieczulenie (trzeba o nich powiedzieć lekarzowi). Myślę jednak, że nie mają one żadnego wpływu na znieczulenie, jedynie być może będą informacją dla anestezjologa, aby użyć większych dawek środków znieczulających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi