Gość Ela Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Od jakiegoś czasu (poł roku- okolo) moja mama ma na czole 2 guzki. Jeden lekko wiekszy od drugiego, małowidoczne, ale wyczuwam je jak kość, takie dwie małe kosteczki obok siebie. Twarde. Można je lekko przesunąć pod palcami. Nie boli mamę głowa, nie ma zadnej zmiany kolorystycznej na skórze. Jest to pod skórą. Proszę napisac czy to coś poważnego? Co to może być. Mam świadomość, że bez badania nie można stwierdzić w 100% co to takiego ale pewnie znają Państwo takie przypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Prawdopodobnie to kaszaki, które bardzo często lokalizują się pod skórą głowy. Są to zmiany łagodne. Często kaszaki znacznie powiększają się i mogą ulec zropieniu. Skuteczne leczenie to zabiegowe usunięcie zmian. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Mała pomyłka, *zbadałam* mamę jeszcze raz i ...... to jest twardy guz który jest nieruchomy, tak jakby kośc wyrosła z czaszki na czole. Nie boli, zadnych zmian na skórze. To mogą być jakieś zmiany reumatyczne? na czole? dziwne ale ktoś mi tak zasugerował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Reumatyczną raczej wykluczam - nie w tej lokalizacji. Czy wychodzi z kości? Wystarczy zrobić RTG czaszki i otrzymamy wtedy jasną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 to wychodzi z czaszki. NOrmalnie na czole pod skórą jest kosteczka, nawet dwie. tak jakby na płaskiej powierzchni wyrosły te twarde kosteczki tak jak czasem na nadgarstku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość annnna Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Witam, miałam taka samą sytuacje. Na czole mialam mały guzek ok 4 mm. Lekarze powiedzieli, że to kaszak. Poszłam na zabieg. Po jakims miesiacu zbadano wycinek- dojrzała tkanka kostna.Dodam tylko ze kostka nie była przyrosnięta do czaszki,a lekarz który przeprowadzał zabieg stwierdził ze to cialo obce i jak bylam mala musialo mi wetrzec sie pod skóre a nastepnie obrosło w tkanke. JAk to sie mogło stać, że wyrosła mi tkanka kostna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hela Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Mam na czole guza , wielkości 2 cm. po wzięciu wycinka stwierdzono że to EPITHELIOMA BASOCELLULARE .Czy ktoś mi może powiedzieć co to za świństwo.Mam iść 13.12.10 do szpitala na usunięcie i nie wiem czy to nie jest nowotwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adam Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 witam! ja tez mam guza na czole, chociaz sie nie uderzylem, przeszkadza mi on bardzo, szczegolnie jak sie ktos pyta czy sie uderzylem?:/ gdzie moge pojsc po pomoc? guz jest twardy, jak kosc nie mam przez niego zmian na skorze, nie boli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Witam pół roku temu udeżyłem się wyrusł mi guz nad brwią twardy jak kość , nic sie nie przesuwa . Jak dotykam mozna odniesc wrazenie ze to kosc i odczuwam wrazenie ze ostatnio mi urusł */ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Cześć . Ja mam juz guza pod skóra z dobry rok . Jutro ide do lekaża zobaczymy co on powie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magda Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 ja tez mam mały guzek na czole ale nie wiem co to jest bo nie byłam z tym u lekarza ale mam nadzieje ze to nic złego jak myslicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Ela, napisz proszę czy wyjaśniła się Twoja sytuacja (co Ci powiedział lekarz) - podobny guzek mam na czole od ponad roku, byłem u lekarza rodzinnego i nawet na prześwietleniu RTG (nic nie wykazało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PatYK Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 haha po prostu taka czacha... ja mam od dlugiego czasu takie dwa wyboje, gorki, guzy, przyrost czaszki... jak chcecie to sobie to nazywajcie i sie jakos do tego przyzwyczailem. I tak na mnie lachony leca :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PatYK Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 a tak wgl to z kazda koscia jest tak ze jak sie uderzysz to powstaja pekniecia a potem przy regeneracji sie wypelniia dwa razy wiecej tkanki kostnej. tak przeciez utwardzaja piszczele piszczele fighterzy z mma czy innych sztuk walkii. napierdzielaja w cos twardeggo i regeneracja, nnappierdzielaja.... no i tak w kolko. moj kolega co sobie utwardzil piszczele ma wlasnie takie gorki w tych miejscach gdzie napiedzielal w drzewo. a jeszcze rodzice ciagle mi wspominajai ze przez to jak bylem maly, napierdzielalem glowa w sciane, mam teraz niepokolei w glowie :d. no i doszzedlem do wniosku ze to z tego napierdzielania w sciane glowa mam takie 2 gozy na czole. normalka :d mysle ze moja wypowiedz pomogla. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Witam mam 16 lat i pewien problem, ostatnio przez bójke mialem troche porozbijaną głowę lecz nic powaznego, nie czułem zadnych wachań , zawrotów głowy poprostu nic wiadomo bolała mnie głowa ale to ogólnie od potłuczen po czym po około tygodniu zauwazylem ze mam dziwnego Guza(gulkę) obok pulsu. Nie jestem pewien czy nie leży przypadkiem na żyle. Gulka jest czasem większa czasem mniejsza wydaje mi się że jest to spowodowane ciśnieniem. Gdy naciągne skóre jestem w stanie ją złapać. Jest czasem jakby zbity w srodku a czasem bardziej pusty (twardszy i miękkszy) Jest wielkosci kulki do pistoletu zabawkowego. Jeszcze ani razu mnie nie zabolała bez kontaktu, czasem dotykam, sprawdzam wielkość , naciskam to zdarza się że zaboli. Teraz jest okolo 4 tygodnie po zdarzeniu. Myślę że opisałem dokładnie mój problem i bardzo prosze o odpowiedz wrazie pytań dodatkowych proszę umieszczać pod pytaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ja Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 z tymy guzamy***** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 moja mama ma na czole guzka takiego nieruchomego jakby przyklejonego do kosci czolowej.nie przesuwa sie,nie boli. golym okiem nie widac tylko trzeba dotknac zeby poczuc. trudno mi ocenic ile mierzy ale ok 1 cm tak mysleco to moze byc? strasznie sie martwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PAPA SMERF. Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Witam. Ja tez mam takiego guza na czole po prawej stronie nad brwia. Jest on nieruchomy i pod skora. Zadnych zmian skornych nie ma. Wyglada to jak uciety 1 z rogow demona. Jak mocniej nacisne to boli. CO TO MOZE BYC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda P. Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Mam dokładnie to samo. po lewej stronie na czole, przy włosach mam pod skórą guza mniej więcej wielkości połowy mirabelki. jest twardy jak kość, nie przesuwa się, tak jakby na kości czołowej narosła jakaś wybulka. nie boli, ale jest widoczne gołym okiem. czasem ktos mnie pyta czy sie uderzyłam. wiadomo cos na ten temat?? miał ktos juz moze diagnoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniel Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Ja też mam to samo mam 2 guzy na czole jeden jest około 2 cm a drugi ciutke wiekszy mam 18 lat i już mam to coś kolo 2 lat nie byłem u lekarza ale tak mnie to wkurza najbardziej jak jestem krótko obciety. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JA Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 NIE ROZUMIEM PO CO TYLEPYTN SKORO NIKT NIE ODPOWIADA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DR Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Witam Czy ktoś może mi powiedzieć co to może być, dziękuje załączam link do zdjęcia http://imageshack.com/a/img924/6650/jJZxwF.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vadim Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 Choroby skóry zdjęcia =>> mojachoroba.pl/zdjecia_chorob/galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kevinmig Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 https://www.vykupspb.ru/ - Быстрый выкуп зологовых авто марки Hummer модели Savrin, 1961 года выпуска, тип кузова тарга с объемом двигателя 6573 коробка передач робот в Санкт-Петербурге. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi