pavlo Opublikowano 6 Października 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2025 Dostałam Metypred na zaostrzenie objawów, lekarz wspomniał też o podejrzeniu łuszczycowego zapalenia stawów. Czy ktoś z Was przechodził przez podobny schemat leczenia? Co może być dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mborak Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2025 Metypred to zazwyczaj początek leczenia. Ma za zadanie złagodzić stan zapalny, ale to tylko tymczasowe rozwiązanie. Później i tak trzeba przejść na coś mocniejszego, zwłaszcza jeśli potwierdzi się ŁZS. Warto działać od razu, zanim rozwinie się bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikito Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2025 Najpierw trzeba będzie przejść leczenie metotreksatem, cyklosporyną albo leflunomidem – to standardowe podejście. Biologia to dopiero kolejny etap, jeśli klasyczne leki nie wystarczą. Ja w międzyczasie stosuję dermokosmetyki, żeby chociaż skóra głowy wyglądała lepiej – dobrze mi robi emulsja Psorisel, szczególnie kiedy pojawia się silna łuska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nzubczynska@gmail.com Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2025 Jeśli rzeczywiście będzie diagnoza ŁZS, to pewnie wdrożą leczenie systemowe. U mnie klasyczne leki nie zadziałały od razu, ale po kilku miesiącach było lepiej. Do tego codzienna pielęgnacja – ja używam tego zestawu Psorisel i bardzo mi pomaga w utrzymaniu skóry głowy w ryzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi