Gość Magda z Lodzi Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Od kilku dni mam silne napadowe bóle brzucha po stronie lewej promieniujące do nerki, które trwają ok 30 min.Czasami bywa tak, że jest mi nie dobrze. Ból jest trochę mniejszy przy chodzeniu.Od ok tyg boli nmnie też pęcherz moczowy, mam uczucie ,że muszę skorzystać z toal, ale prawie nic z tego nie wychodzi.Miałam w zeszłym roku robione usg jamy brzusznej, które wykazało piasek, a także to iż mam 2 nerki plus jedną mniejszą, która jest pływająca. W związku z tym mam pytanie do Pana Doktora, co może być przyczyną tak tak silnych bóli brzucha i nerki po stronie lewej? Proszę o pilną odp, za którą z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Zapewne w chwili obecnej uformowały się kamienie w nerce i być może są już też w pęcherzu moczowym. Trzeba z tym problemem udać się do urologa. On zadecyduje o dalszych badaniach (np. badanie ogólne moczu, USG układu moczowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi