Gość Basia Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam mam 52 lata. przez ok roku mam problemy z moim jelitem grubym. po zjedzeniu od razu musialam isc sie wyproznic przy czym pojawaila sie przy tym krew a stolec nie byl uksztaltowany. lekarz wyslal mnie na kolongoskopie i okazalo sie ze sa liczne polipy i jednego usunieto o srednicy 0,4cm.wyjasnienie napisano taki:Polypi sigmae et recti. powiedziano mi ze zabrano hist-pat.III do badania i za ok 3 tyg. beda wyniki. I tu mam pytania. Jaka bedzie dalsza procedura czy moze sie okazac ze to rak złośliwy, czy bedzie trzeba przeprowadzic jakis zabieg np operacje czy endoloskopie, jak leczyc podane zjawisko - co robic dalej. I jeszcze jedno pytanie- w okolicy pach wyczuwam od pewnego czasu guzy czy to tez moze mniec jakis zwiazek pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Rozpoznanie to polipy esicy i odbytnicy. W okolicy pach wyczuwane zmiany mogą odpowiadać powiększonym węzłom chłonnym. Prawdopodobnie czeka Panią zabieg usunięcia polipów. Należy skonsultować się z lekarzem prowadzącym osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi