Gość Krzysztof Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Jestem 12 dni po operacji przepukliny pachwinowej metodą Lichtenstein z zastosowaniem siatki. Rana goi się bardzo dobrze, nie ma z nią żadnych problemów. Ból z dnia na dzień jest coraz mniejszy i mogę już prawie bez problemu się poruszać. Wykonyję pracę umysłową i nie chciałbym zbyt długo przesiadywać na zwolnieniu chorobowym. Na razie mam zwolnienie na 18 dni, czyli jeszcze ok. tygodnia. Moje pytanie brzmi: Jaki jest minimalny czas, na który powinienem przebywać na zwolnieniu? Po jakim czasie mogę się poruszać bez obawy o to, iż ze zoperowanym miejscem coś się stanie (nic się nie naderwie, nie rozejdzie, itp.)? Czy dotychczasowe zwolnienie wystarczy, czy odpoczywać dłużej? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Wyznaczony przez lekarza czas najzupełniej wystarcza do tego, aby wypocząć po zabiegu. Po tym czasie można powrócić do pracy, sport i cięższy wysiłek zacząć uprawiać po upływie około miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi