Gość Alicja Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Witam W bardzo wielu artykułach na stronach internetowych jest umieszczona informacja, że niektóre placówki medyczne wykonują rozbijanie kamieni żółciowych laserem lub za pomocą ultradźwięków. Bardzo proszę o informację chociaż jednej takiej placówki która tym się zajmuje, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć. Interesuje mnie to nawet jeśli zabieg wykonywany jest odpłatnie. Mój adres: alianse@wp.pl Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emdok Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Dołączam się do pytania. Upłynęły dwa lata od jego zadania, ale sytuacja się nie zmieniła. Każdy artykuł o kamicy żółciowej wspomina litotrypsję jako jedną z metod leczenia, ale nie udało mi się dogrzebać do informacji o ośrodkach ją wykonujących. Jeden tylko wspomina (Polanica Zdrój), że niegdyś takie wykonywał, ale poniechał. Nadal szukam takiego ośrodka, więc jeśli ktoś wie... poproszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ala Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 niestety z tego co wiem to wiekszosc osrodkow odeszlo od tej metody, wiem, ze w Niemczech w Uniklinik Hamburg, Uniklinik Muenster i w jednym ze szpitali w Berlinie i Freiburgu wykonuje sie tego typu zabiegi, ale tylko gdy sa przeciwwskazania do wyciecia woreczka, byc moze pacjentom prywatnym zrobiliby to takze gdyby niebylo przeciwwskazan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zabiegi litotrypsji dróg moczowych i żółciowych: woj . śląskie : Rybnik, Jaworzno- Szpital Wielospecjalistyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halina Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 ja mialam rozbijany laserem kamien 2 cm ale mialam go w przewodzie zolciowym zabieg wykonano w USA w tym samym dniu wyszlam do domu a za tydzien nie pamietalam ze mialam cos robione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi