Gość Ewa Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Przy badaniach okresowych w morfologii Pani doktor powiedziała mi, że mam podwyższoną ALT 59,0 U/l i skierowała mnie na USG wątroby.Usg wykazało, że mam obkurczony pęcherzyk żółciwy na licznych kamieniach. W kolejnych badaniach wątrobowych moje wyniki wyglądały następująco: AST 53,0 U/l , ALT 114,0 U/l ,GGTP 233,0 U/l , fosfataza alkaliczna 130,0 U/l. Lekarz dał mi skierowanie do szpitala i kazał natychmiast się zgłosić. W szpitalu na izbie przyjęć lekarz powiedział, że mój stan się jeszcze nie kwalifikuje do operacji i mam się zgłosić do poradni na planowany zabieg(gdzie termin może być nawet za pół roku).Czy mam się zgłosić do innego szpitala?czy rzeczywiście mogę jeszcze poczekać? Z góry dziękuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Jeśli nie ma Pani objawowej kamicy pęcherzykowej, a tak z tego wynika (nie mają tu raczej znaczenia niewielkie zwyżki enzymów wątrobowych) to zabieg można wykonać w trybie planowym (za np.: miesiąc, dwa - z reguły takie są terminy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi