Gość Agnieszka Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Mam 31 lat byłam w ciąży ale okazało się że płód jest martwy.Nie mam dzieci bardzo chciałabym zajść w ciąże. Od 8 lat w obu piersiach wykryłam małe guzy które po biopsji okazały się tylko włókniakami. Niestety w prawej jeden rozrósł się do wymiaru 4cm po biopsji okazuje się ze jest to skupisko kilku i ciągle pojawiają się nowe. Boję się zajść w ciąże bo podobno w czasie ciąży z łagodnych zmian może wytworzyć się rak. Czy to prawda i jak zapobiec rozrastaniu się tych guzów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 W tej sprawie najlepiej porozmawiać bezpośrednio z ginekologiem. Jednak najczęściej okres ciąży zabezpiecza kobiety przed powstawaniem nowotworów zwłaszcza sutka i narządów płciowych. Dlatego myślę, że nie powinna Pani mieć przeciwwskazań do zajścia w ciążę. Jednak trzeba się zastanowić czy przed ciążą nie usunąć tego największego guza. Na ten temat najlepiej porozmawiać z ginekologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Jestem w 4 miesiacu ciazy dzis sie dowiedzialam ze mam włókniaka 4,5cm lekarz powiedzialam ze czekamy 6 miesiecy boje sie bo nie wiem jaki ma to wplyw na ciaze i czy okres 6 miesiecy nie jest dlugi zeby cos z tym zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Nie, okres jest odpowiedni. Proszę kierować się zaleceniami lekarza prowadzącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi