Gość IWONA Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 witam ja mam takie pytanie niedawno miałam atak kolki jelitowej od tamtej pory boli mnie cały czas w prawym boku aż do przełyku mam też skurcze po prawej strobie brzucha czy to jest niebezpiecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Jeśli to tylko czynnościowe zaburzenia jelit spowodowane ich nadmierną kurczliwością to nie jest niebezpieczne. Jednak, aby stwierdzić podłoże czynnościowe trzeba wykluczyć morfologiczne (badanie USG, być może gastroskopia, kolonoskopia). Proszę udać się z tym problemem bezpośrednio do lekarza on zadecyduje o dalszym sposobie postępowania i diagnostyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IWONA Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 witam ponownie miałam robiona kolonoskopie oto te wyniki 1) drobne powierzchowne fragmenty błony śluzowej jelita grubego z obrzękiem i skąpymi naciekami zapalnymi z komórek jednojądrowych i zachowanym wydzielaniem co to oznacza 2)drobne powierzchowne fragmenty błony śluzowej jelita grubego z zachowanym wydzielaniem z nielicznymi limfocytami i obrzękiem podscieliska/ prosze o wytłumaczenie tych wyników czekam na wizyte u gastrologa pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 To oznacza stan zapalny jelita grubego. Wprowadzenie odpowiedniej farmakoterapii opanuje ten stan. Gastroenterolog zaleci odpowiedni sposób postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi