Gość Darek Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Mam 39 lat i pracuje na budowie. Ostatnio 3 dni temu mialem rozwolnienie zoladka, po czym zauwazylem bol w odbycie, a dokladnie z lewej czesci posladka na poczatku odbytu. Po moim sprawdzeniu przez dotyk, stwierdzilem wyczuwalny maly guz, ktory jest miekki, ale bolesny i sprawia mi bol przy poruszniu sie oraz siedzeniu oraz sprawia wrazenie jakby chcial sie wydostac na zewnatrz. W tej chwili stolce mam normalne i nic mi wiecej nie dolega. Roznie myslalem, bo moze przyczyna tego bylo iz podnosilem zbyt duze ciezary w pracy. Mam pytanie, co moge zrobic, czy moge kupic jakas masc lub czopki aby pozbyc sie tego problemu poniewaz jestem daleko poza granicami kraju i pojscie do lekarza jest dla mnie dosc trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Trudno odpowiedzieć na to pytanie bez badania bezpośredniego. Z objawów i lokalizacji jaką Pan przedstawił możliwe, że to żylak odbytu w stanie zapalnym. Jeśli to rzeczywiście żylak odbytu powinny być skuteczne maści dostępne w aptece na to schorzenie. Najlepiej w tej sprawie bezpośrednio skontaktować się z lekarzem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi