Gość Elżbieta Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Od roku boli mnie z lewej strony od tyłu pod żebrami, na wysokości pasa. Jest to ciągły ból, pulsujący, a przy tym bardzo często piekący, występujący w każdej pozycji. Najgorsze są noce, ponieważ nie mogę ułożyć się tak, aby spokojnie przespać całą noc. Nie pamiętam nocy przespanej od do. Wykonałam: - USG jamy brzusznej, w którym stwierdzono - torbiel nerki lewej 24x37 mm, oraz - wzdętą okrężnicę, poza tym żadnych zmian nie stwierdzono; - Kolonoskopię, w której stwierdzono uchyłki esicy. Lekarz I-go kontaktu powiedziała, że ból prawdopodobnie spowodowany jest zmianami kregosłupa (zwyrodnienia) i w moim przypadku musze ból zaakceptować. Musze zaznaczyć, że torbiel jest powiększona o połowę, w porównaniu z wykonanymi badaniami 3 lata temu, nie mam zaprać, pracę siedząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Ból raczej nie jest spowodowany występującą torbielą w nerce (jest ona jeszcze mała). Oczywiście dobrze by było jeszcze skonsultować się z urologiem. Opisywany ból rzeczywiście może być związany ze zwyrodnieniem kręgosłupa. Trzeba by wykonać RTG odcinka piersiowego kręgosłupa, a być może także TK. O tym musi jednak zadecydować lekarz prowadzący. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi