Gość Natasza Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Czy zamiast operacji przepukliny pachwinowej, mozna nosic pas przepuklinowy i jednoczesnie robic cwiczenia na wzmocnienie miesni brzucha? Mam przepukline ktò*ra nie sprawia mi wiekszych klopotò*w, jest niewielka, nigdy nie uwiezla i jestem juz przyzwyczajona do jej wieloletniej obecnosci. Przy uwypukleniu jednak widac guzek wielkosci sliwki, wiec jest to troche krepujace, szczegò*lnie w obcislym ubraniu, wiec mysle, ze pas rozwiazalby problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Absolutnie nie zalecam żadnych pasów przepuklinowych. Takie pasy mogą nosić tylko pacjenci, którzy są zdyskwalifikowani z operacji (ciężko chorzy). Tylko operacja może w pełni wyleczyć schorzenie i uniemożliwić powikłania takiej choroby (np. uwięźnięcie przepukliny z martwicą jelit!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Czy mozna zastosowac taki pas - jako zabezpieczenie przed powiekszeniem przepukliny - w trakcie oczekiwania na operacje? Czy niesie to za soba skutki uboczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbigniew Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Noszenie pasa ze sprężymą w pelocie w przypadku szczególnie dużych przepuklin schodzących do moszny grozi poważnym komplikacjom w postaci niedokrwienia jelita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi