Gość Kasia Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Dokucza mi silny ból głowy pojawiła się opuchlizna twarzy i widoczne duże siniaki pod oczami Proszę o wskazanie jakie badania należy wykonać w celu rozpoznania choroby i podjęcia leczenia. Czy można w tym przypadku przyjmować bezpiecznie dostępne bez recepty leki na żylaki np Varixinal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Radzę w tej sprawie bezpośrednio skontaktować się z lekarzem. Jestem chirurgiem ogólnym, a portal tym zagadnieniom medycyny jest poświęcony. Bóle głowy, obrzęk twarzy i siniaki pod oczami na pewno nie mają podłoża chirurgicznego. Zapewne jest to problem ogólnoustrojowy, a być może także neurologiczny. Lekarz po zbadaniu bezpośrednim zadecyduje o dalszych badaniach. Co do stosowania preparatu Varixinal powinien o tym zadecydować lekarz po badaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Od 4-5lat mam okropny bol glowy prawostronny, przy tym czesto pojawia sie opuchlizna i bardzo wyrazny siniak pod prawym okiem. Leczenie rozpoczelam jakies 3 lata temu od laryngologa. Zrobiono mi operacje zatok dodam, ze u jednego z najlepszych specjalistow i co...bol i siniak z opuchlizna nie ustapil. Laryngolog, zasugerowal mi chirurga szczekowego i neurologa. Kazdy z nich stwierdzil przypadlosc ze swojej dziedziny. Neurolog- uszkodzenie nerwu trojdzielnego, natomiast chirurg szczekowy- uszkodzenie stawu szczekowego. Zalozono mi aparat na zeby, ktory ma ponoc zniwelowac bol, od neurologa zazywam leki i co? Dalej NIC! W dalszym ciagu mam okropny bol glowy i co drugi, trzeci dzien pojawia mi sie siniak pod okiem, ktory znika po czasami po tygodniu.Nie mam juz zielonego pojecia do jakiego specjalisty mam sie zwrocic z pomoca... Jezeli ktos moglby mi cos podpowiedziec, doradzic bede niezmiernie wdzieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ghj Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 zxcvbnjklhdfs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Byc moze to migreny a najnowsze dane wskazuja ze ich przyczyna leży w roznicy ciśnienia w galce oka zatem okulista nie zaszkodzi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi