Gość Karolina Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Witam, mam 22 lata, studentka. Piszę bo niepokoji mnie świąd w okolicy odbytu, który już od paru miesięcy mnie męczy. Bardzo wiele przeglądałam stron jak i próbowałam się dowiedzieć na forach jaka może być tego przyczyna. Przy wypróżnianiu nic mnie nie boli, żadnej krwi, nawet próbowałam go obejrzeć *w nocy* bo wtedy ból się nasilał co by sprawdzić czy może owsiki ale też nie zauważyłam białych żyjątek*) (fuu). Co powinnam zrobić by narazie się nie zgłaszać do lekarza (o higiene dbam szczególnie) Bardzo proszę o radę nawet nie wiem gdzie mam z tym iść...albo proszę o jakaś nazwe maści bez recepty. Z góry bardzo dziękuje za pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Te dolegliwości mogą sugerować żylaki odbytu. W aptece można kupić preparaty, które łagodzą objawy np. Posterisan, Hemorectal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolina Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Dziękuje za pomoc, ale mam pytanie, skoro jest podejrzenie, iż występują u mnie żylaki odbytu to czy istnieje szansa wyleczenia samymi maściami czy prędzej czy poźniej bede musiała się zgłosić z tym do chirurga...*/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Samymi maściami tego się nie wyleczy, można tylko złagodzić lub zlikwidować objawy. Najlepiej udać się na konsultację do chirurga. On wyjaśni czy już trzeba operować czy tylko można działać doraźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GOSIA Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam od 2 miesiecy mam chrostki w okolicach odbytu caly czas mnie to swendzi,szczegulnie dbam o chigiene osobista bardzo sobie to cenie mam 27 lat mieszkam za granica na razie nie chce z tym isc do lekarza szukam jakies masci lub kremu bez recepty czy mozecie mi pomuc to moj E-Mail gosiakosik1@wp.pl prosze odpiszcie mi :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fred Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Świąd odbytu, ból odbytu =>> mojachoroba.pl/artykul/swedzenie-odbytu-bol-odbytu-u-kobiet-mezczyzn-dzieci-przyczyny-diagnoza-leczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi