Gość Józef Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 W marcu 2008 roku miałem operację przepuchliny pachwinowej z prawej str.W kwietniu z lewej str.Bardzo często odczuwam bóle w pachwinach,po np.kichnięciu,które utrzymują się przez tydzień,jest krótka przerwa i ból pojawia się z powrotem z jakieś innej przyczyny.Dlaczego tak się dzieje,nie pracuję fizycznie,nie dźwigam.Operacja była przeprowadzona metodą Rutkow-Robbins.Występuje też uczucie wypychania,swędzenia,pieczenia.Robiłem kilka razy badanie USG w tym kierunku,ale nie wykazały nawrotów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Metoda ta polega na zamknięciu wrót przepukliny siatką o kształcie złożone parasolki. Poza tym umieszcza się dodatkową siatkę na dnie kanału pachwinowego. Ból może się utrzymywać nawet 6 miesięcy. Powodem tego jest ujęcie w szew sąsiadujących struktur anatomicznych lub zbyt duże naciągnięcie ich. Sitaka powinna się poluzować. Jeśli rana zagoiła się prawidłowo a usg nic nie wykazało to nie ma obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aaaaa Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 jest jakiś skuteczny sposób aby zniwelować swędzenie szwów po operacji.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jozin Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Podrapać się:-) Sorry, nie mogłem się powstrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi