Gość Milena Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Dzień dobry, Na początku września miałam uraz polegający na stłuczeniu kości piętowych /upadek z wysokości/. Dzisiaj odebrałam wynik TK. W opisie mam: "Szczelina złamania na guzowatości prawej kości piętowej, bez istotnych przemieszczeń". Poza tym bez uchwytnych świeżych kostnych zmian pourazowych ". Czy dobrze rozumiem, że wszystko jest ok? Bo następny termin wizyty na NFZ to luty 2022 i nie wiem czy iść prywatnie. Z góry dziękuję za po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Synergia_Chorzów Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Witam, Ocena stanu pacjenta powinna zawsze opierać się o wywiad, badanie kliniczne oraz w razie potrzeby korelacja z badaniem obrazowym. Przy założeniu, że dwa pierwsze elementy nie świadczą o jakiś prawidłowościach to przedstawiony przez Panią opis jest normalny po przebytym złamaniu. Proszę pamiętać, że opis jest subiektywny i jest zależny od wiedzy i doświadczenia osoby opisującej. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi