Gość Sysio80 Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Witam. 12 marca tego roku miałem zabieg usunięcia żylaka. 1,5 miesiaca chodziłem o kulach, przez ponad 2 tygodnie nie miałem czucia w stopie i dostałem takiego przykurczu, że ponad tydzień miałem podkuloną nogę. Do dzisiaj nie chodzę normalnie, w części stopy (od połowy zewnętrznej części łydki i stopy oraz 4 palców) nie odzyskałem prawidłowego czucia do dzisiaj. Badanie EMG stwierdziło ok.40% przewodnictwa w tych partiach, a w najlepszym wypadku ma wrócić do 80%. Podczas zabiegu i po owinięciu opaskami elastycznymi został ucisnięty nerw strzałkowy co zaowocowało własnie takimi objawami. Zaczynam się poważnie zastanawiać czy warto było poddawać się temu zabiegowi i czy decydować się na drugą nogę, którą mam robić za rok. Jeszcze conajmniej 2 tygodnie jestem na zwolnieniu, ponieważ po 3-4 godzinach chodzenia kostka mi puchnie, boli, czasami tak, że aż słabo mi się robi. Lekarz dał mi receptę na rajstopy/podkolanówki uciskowe, ale póki co nie kupiłem ich, ponieważ spotykam się z negatywnymi opiniami na ich temat.(Że jest to zwykłe wyciąganie pieniędzy)CZY TO WSZYSTKO JEST NORMALNE PYTAM WIĘC?!?!?!? Czy bieganie lub ćwiczenia siłowe pomogą w umocnieniu nóg i zminimalizują możliwość nawrotów?? Jeśli ktoś z Was przechodził podobne komplikacje bardzo proszę o kontakt mailowy na adres k_chelchowski80@o2.pl Pozdrawiam i ŻYCZĘ DUUUUŻO ZDROWIA:-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Wzmacnianie mięśni kończyn dolnych (np. bieganie, długie spacery) mają pozytywny wpływ na funkcję żył i są wskazane w przypadku żylaków kończyn dolnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinia120785 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 witam troszke mnie wystraszyles,mam miec zabieg za dwa miesiace i zastanawiam sie teraz czy jednak do niego dojdzie???? życze żeby wszystko wróciło do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wm Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 podkolanówki uciskowe to naprawdę bardzo dobra rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czarek Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 witam witam mam problemy z puchnącą i siniejącą nogą po zabiegu który miałem 5lat temu pracuje fizycznie i pod dużym obciążeniem wagowym co mam robić czy lekarze w jakiś sposób może mi pomódz drugi zabieg narazie niewchodzi w rolę ponieważ spodziewamy się z żonką pierwszego dzieciątka na dniach a jestem jedynym żywicielem rodziny wiem zdrowie jest najważniejsze pozdrawiam wszystkich .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Witam miałam zabieg 6 tygodni temu , miało by tak prosto niby wszystko poszło ok , tylko ze po 2 tygodniach zaczęło się mam tak straszny ból nogi nie mogę wole zginąć nogi to nie ból jest tak silny , jak stoję nie czuje stopy a skolei jak leze czuje mrowienie , pojechałem do szpitala zbadali mi krew i dali psychotropy i silne przrciwbólowe , brałam kilka dni i przestałam czułam się otepiala , uszkodził mi nogę a teraz najprościej dać leki otepiajace , drugi raz nie poddał bym się temu zabiegowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi