Gość Marcin Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Mam 36 lat.Miesiąc temu miałem operację przepukliny pępkowej z wszczepieniem siatki. Ból większy lub mniejszy odczuwam cały czas, ale od 3 dni ból jest silniejszy. Nie boli zewnętrzna operacja, ale wewnątrz. Po boku pępka jest wybrzuszenie, bolesne jak dotykam. Kolejnym problemem jest blizna i sam pępek. Pępek był rekonstruowany. W tej chwili nie czuję go. Ciało jest lekko sine(niebieskie) i nie mam w tym miejscu czucia. Przykładam kostkę lodu i nic. Sprawdzałem też igłą, ale ukłuć także nie czuję. Czy te tkanki obumierają...? Co się dzieje z tym ciałem? Bardzo proszę o pomoc, boję się, nie wiem co z tym robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Radzę wybrać się na kontrolne badanie do chirurga. Trudno mi określić co się dzieje bez badania - możliwe, że wystąpiła wznowa przepukliny (bolesny guzek obok pępka). Zaburzenia czucia w okolicy rekonstruowanego pępka mogą występować nawet do pół roku. Czasami mogą całkowicie nie ustąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anaria Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Mam miec przepukline pepkowa operowana, ale niestety boje sie, poniewaz wielu moich znajomych ktorzy mieli operacje pepkowa z siatka a sa wyjatkowo niezadowoleno, twierdzac, ze siatka sie przesuwa i powstaje bol. Co na to powie pan doktor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi