Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość NIKOLKA

Czy jod 131 to dobry pomysł?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NIKOLKA
Witam. Lekarz Endokrynolog skierował mnie na leczenie jodem 131 podjął taką decyzje po usg trochę sie martwię ponieważ zapytał czy ktoś mi robił oznaczenie guzków lecz na tym rozmowa się skończyła a wyszłam ze skierowaniem acha i jeszcze dodał że mojej tarczycy się nie da ustabilizować i operacja całkowicie wykluczona .Czuje się olana bo wyszłam z przysłowiowym kwitkiem bez żadnej odpowiedzi tylko z zapewnieniem że będzie dobrze. Mam 20 lat i leczę się od 2004 roku może się troche rozpisze ale pewnie z uwagi na mój młody wiek lekarze mało mi tłumaczyli. 16,06,2004- TSH - 0,005 ulU/ml 07,07,2004- TSH - 0,005 ulU/ml 20,09,2004-Scyntygram tarczycy Tarczyca typowo położona , niesymetryczna, miernie powiększona. Równomierne rozmieszczenie radiotechnetu w gruczole, z wuj. guzka w płacie prawym w którym zaznacza się wzrost gromadzenia znacznika. U – 0,8 R – 3k T – 2 TI(nie mogłam się rozczytać) gg (???) – 50HBg 11,10,2004- TSH - 0,016 ulU/ml FT4 - 24,33 pmol/l 26,11,2004-Wynik badania histopatologicznego Biopsja cienkoigłowa tarczycy 6185 W rozmazach z nakłucia nieostro wydzielającego się obszaru wymiarów do 1.7 cm płata prawego tarczycy stwierdza się jedynie strąty koloidu oraz morfotyczne krwi obwodowej. 2005,01,19 - TSH – 0,017 ulU/ml 2005,06,21 - TSH – 0,009 ulU/ml 2005,07,29 - TSH - 0,035 ulU/ml -FT4 – 16,23 pmol/l 2005,12,02- TSH – 0,008 ulU/ml -FT4 – 22,50 pmol/l 2006,06,09 - TSH – 0,006 ulU/ml -FT4 – 88,64 pmol/l (CIĄŻA) 2006,07,10 -FT4 – 37,38 pmol/l 2006,08,14 -TSH – 0,001 ulU/ml -FT4 – 19,23 pmol/l 2006,09,26 -TSH – 0,007 ulU/ml -FT4 – 24,83 pmol/l 2006,10,12 -TSH – 0,01 ulU/ml -FT4 – 10,83 pmol/l 2006,12,14 - TSH – 0,005 ulU/ml -FT4 – 23,8 pmol/l 2007,01,05 – TSH – 0,005 ulU/ml -FT4 –17,3 pmol/l 2007,01,21 - TSH – 0,005 ulU/ml -FT4 – 26,88 pmol/l 2007,01,22 - TSH – 0,005 ulU/ml -FT4 –23,39 pmol/l 2007,04,11- TSH – 0,005 ulU/ml 2008,10,17 – TSH-3 – 0,004 ulU/ml 2009,01,23 – FT4 – 8,108 pmol/l 2009,04,17 – TSH- 3 – 0,046 ulU/ml Mimo że jest pan chirurgiem poradzi mi pan czy mam iść na leczenie radiojodem?? licze na szybką odpowiedz bo jestem już zapisana do Gdańska na 26 maja na podanie jodu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość NIKOLKA
trochę sie znaków porobiło he to 8211 jest zbędne

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×