ajacques Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Dzień dobry, 28.05.2021 mój 11 letni syn miał operację (epifizjodeza prawej kości udowej - blokada stawu wzrostowego). Przeżyliśmy drugą noc po zabiegu - cierpi. Czy ktoś jest mi w stanie rzeczowo odpowiedzieć jaki jest proces gojenia po takim zabiegu bo w szpitalu nie otrzymałem takiej odpowiedzi. Być moża dla lekarzy to rutyna i zapominają o pacjentach, którzy wychodzą do domu i zostają z problemem sami w czterech ścianach. Syn nie jest w stanie samodzielnie poruszać całą nogą (stopa jest lekko ruchoma). Nie może w ogóle zgiąć kolana. Jak długo ból się utrzymuje i kiedy zacznie zginać nogę w kolanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Synergia_Chorzów Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Witam, Zdecydowanie polecam konsultacje z fizjoterapeutą - w oparciu o wywiad i badanie kliniczne być może będzie w stanie odpowiedzieć na Państwa pytania. Często fizjoterapeuta próbuje kontaktować się również z lekarzem prowadzącym żeby precyzyjnie omówić wdrożone formy leczenia operacyjnego - to daje możliwość przedstawienia rokowania co do czasu gojenia/leczenia się i daje podstawy do planowania rehabilitacji, której zapewne będzie państwo potrzebowali. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joannna Opublikowano 27 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 Mam pytanie , gdzie Państwo robiliście te operację , my mamy za tydzień. Nam mówiono że na drugi dzień można chodzić i po dwóch tygodniach możemy jechać w góry. Teraz już sama nie wiem co o tym myśleć. Jaka była przyczyna operacji u Państwa syna? Bede wdzięczna za jakieś informacje. Mimo że przygotowania do operacji w toku, cały czas się waham czy się na nią zdecydować. Ja jestem bardziej na nie, mąż na tak. Córka ma skrócenie nogi 2,2 cm ,12 lat.Widze że operacja była w maju czy syn szybko odzyskał sprawność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi