Gość malgorzata Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Moja mama ma przetoke pochwowo odbutowa; lekarz chce jej zalozyc stomie. do konca zycia, czy niema jakiegos sposobu na wyleczenie tej przetoki? prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 W wyniku wytworzenia przetoki zawartość jelit wydobywa się przez pochwę. Jeśli operacja naprawcza nie poskutkuje, wytwarza się sztuczny odbyt- stomię. Ten zabieg polega na wytworzeniu otworu w powłokach brzusznych, do którego doprowadza się i przymocowuje jelito. Dzięki temu zawartość jelit wydostaje się do worka przymocowanego do powłok brzusznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość malgorzata Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 a czyli najpierw powinno probowac sie naprawic jelito. a czy lekarz moze od razu stwierdzic ze operacji nie bedzie udana/ pytam poniewaz mojej mamie od r razu zaproponowano ten worek. szukam pomocy bo moze warto sprobowac? dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość malgorzata Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 a jeszcze jedno. ona krwawi przez pochwe. niewydala w ten sposob tylko normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgosia Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Witam! też mam ten problem. U mnie przetoka się zrosła mimo iż takie przetoki się nie zrastają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstancja Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 U mnie to samo. Też od razu zaproponowali stomię, ale się nie zgodziłam. Zaczęłam kurację wodą z Morza Martwego. Po dwu tygodniach ropnie okołoodbytnicze nie gojące się od ok.1,5 roku przestały ropieć i ślicznie się zmniejszają z przetoki też mniej się wydobywa świństwa. Mam nadzieję, że się zamknie całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jola Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 *kurację wodą z Morza Martwego*? co to takiego? jak działa?jak stosujesz? gdzie mozna kupić?Mam ronia okołoodbytniczego, który samoistnie się drenuje, a potem pojawia się znowu.lekarze nie chcą operować bo mówią,ze skoro sam się ewakuuje to nic nie mogą zrobić! ja już nie mam siły, nasiadówki z kory,antybiotyk,czopki, już wymiękam...bo poprawa jest chwilowa...proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdzislawa Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 jestem po radioterapi i bracho terapi a teraz dostałam przetoki pechezowo pochwowa chca mi zrobic operacje steotomie co jest lepsze czy załozenie siatki na jelita prosze oporade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi