Gość Grażyna 50 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Mam 50 lat i wykryłam w prawej piersi guzek, okazało się że to nowotwór, w ciągu nie całego miesiąca miałm odjętą pierś i węzły chłonne, przyszedł mi wynik histopatologiczny w którym jest napisane między innymi : ,, guz tkankowy o średnicy do 8 cm., zmiany do 4,5 cm, z czego 22 mm guza jest prawdowodobnie przeżutowym węzłem chłonnym, guz kremowy, miękki. Sutek poza obszarem guza bez podejrzanych zmian ogniskowych. Rak inwazyjny G III sutka (Bloom richardcon=8). Guz z dużą atypią komórkową i licznymi komórkami wielojądrzastymi. Przeżut raka 1/17 wężle chłonnym dołu pachowego. Staging pT2N1amv. Camammae Dev.Proszę o szybką odpowiedz bo do lekarza muszę jeszcze poczekać żeby mi wszystko powiedział.dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Stan zaawansowania nowotworu jest duży i to pod względem histopatologicznym i miejscowym (przerzut do węzła chłonnego). Na pewno dalszym postępowaniem będzie chemioterapia. Z wynikiem trzeba udać się do onkologa. On zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grażyna 50 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 ale to jest opis do tej piersi usuniętej. Czy jest możliwy przerzut na drugą pierś lub na jakiś inny narząd? Do onkologa jestem zapisana ale trzeba czekać aż po długim weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zawsze jest taka możliwość, że może powstać przerzut o innej lokalizacji. Chodzi mi o to, że zaawansowanie nowotworu jest duże, bo w wyniku znaleziono przerzut do jednego węzła chłonnego pachowego oraz guz jest większy niż 2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi