Gość Małgorzata Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Panie doktorze bardzo proszę o poradę. Od co najmniej 5 lat choruję na przewlekłe zapalenie błony śluzowej żoładka. Oczywiście raz są większe dolegliwości raz mniejsze, ale problem ten w zasadzie jest ciągły. Cały też czas biorę środki zobojętniajce kwas żoładkowy. Zaczynałam od leków słabych ostatnio podawane miałam nawet Nexium/słyszałam , żę lek ten jest bardzo silny/. Od dwóch lat mam zdjagnozowany polip w woreczku żółciowych ma on co prawda tylko 12mm. Początkowo miewałam sporadyczne pobolewania, ale od pewnego czasu bóle w okolicy prawego żebra bardzo się nasiliły. Do tego stopnia, że będąc w sanatorium zostałam skierowana do szpitala, ze względu na ostry ból. Ponieważ było to na dzień przed świętami w obcym mieście lekarz stwierdził, że atak nie jest zagrażajacy życiu i odesłał mnie z powrotem do sanatorium. Stosowałam dietę, ale po 2 tygodniach bez leków bóle znów sie nasiliły. Byłam z prywatna wizytą u chirurga chcąc usunąć pęcherzyk, ale Pan stwierdził, że takich pęcherzyków się nie operuje. Nie wiem czy mi nie uwierzył, że ja naprawdę cierpię z bólu. Odesałał mnie do domu, abym robiła sobie badania co 3 miesiące USG. Mam też wrażenie, że po prostu zlekcewżył problem uważając, że jest to tylko sprawa gastrologiczna, a ja mało, że cierpię z powodu żoładka to jescze mam problem z innym bólem zlokalizowanym pod prawym żebrem. Proszę mi powiedzieć czy taki mały polip może dawać takie dolegliwości bólowe i co mam zrobić z tym pęcherzykiem. Jak usunięcie go wpłynie na mój chory żoładek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Leczenie operacyjne w przypadku polipów pęcherzyka żółciowego zaleca się: - w przypadku polipów objawowych, niezależnie od ich wielkości - w przypadku polipów bezobjawowych, gdy: > pojedynczy polip > 1 cm > pojedynczy polip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Czy przy polipie woreczka występują jakieś objawy psychiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi