Gość alek Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Posiadam mały guzek (ok. 1-1,5 cm) na łokciu lewej ręki, mogę go przesuwać po łokciu (nasada kości łokciowej). Jest dość twardy, jednak przy silniejszym nacisku wydaje się lekko uginać, odczuwam wtedy niewielki ból. Również kiedy uderzę, nawet położę łokieć na twardej powierzchni pojawia się krótki przeszywający ból(zdarza się to sporadycznie). Często upadam na ten łokieć (jestem bramkarzem), po treningach na hali często pojawiała się dość spora opuchlizna, teraz kiedy gram na trawie rzadziej się zdarza. Noszę specjalna opaskę i smaruję łokieć maścią przeciwbólową i przeciwzapalną. Z istotnych rzeczy, to jeszcze powierzchnia łokcia lewej ręki znacznie różni się od prawej, jest jakby chropowata, pofałdowana. Kiedy dłużej używam lewej ręki, itp. drętwieje. Byłem z tym u lekarza w moim mieście i zbyt wiele się nie dowiedziałem w trakcie tej wizyty, trochę pomacał, pooglądał łokieć i powiedział, że w sumie coś tam czuje, ale sam nie wie, przepisał mi jakaś maść przeciwzapalną i kazał przyjść jak pojawi się większa opuchlizna. W czasie wizyty, była ona niewielka, ale utrzymująca się już od dłuższego okresu czasu - ok. 3 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Trudno określić bez badania czym może być ten guzek. W tej lokalizacji mogą umiejscawiać się stany zapalne kaletki maziowej stawu łokciowego (z wysiękiem) lub też gangliony. Radzę w tej sprawie skonsultować się z ortopedą. On po badaniu na pewno wyjaśni Panu co to może być i czy rzeczywiście widoczna tam jest jakaś patologia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Witam. Zauważyłam parę dni temu, że na łokciu zrobił się maleńki guzek (średnica około 1mm). Jest twardy, przy dotykaniu trochę się rusza i trochę boli. Co to może być? Bardzo proszę o odpowiedź, bo zaczynam się obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 dodam jeszcze, że guzek jest widoczny, gdy zginam rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna80 Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Od dłuzszego czasu boli mnie łokieć. Dzisiaj wyczułam w stawie łokciowym, tak jakby w rowku na ścięgnie...ze co mi przeskakuje....wyczuwam to jko *gulke* i strasznie boli.... prosze mi powiedziec co to moze być ? Ganglion? guz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MARIOLA Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 lekarz podczas badania postawił mi diagnozę guz tkanki miękkiej stawu łokciowego , kazał ustalić termin zabiegu czego mogie sie spodziewać po takim rozpoznaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 i ja mam guzek na łokciu,mam już go ponad rok,wydaje mi się że jest większy,przesuwa się i jak się opieram na łokciu to mnie boli,wybieram sie do lekarza i jestem ciekawa co mi powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Irek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Hej .Prawodopodobnie jest to guzek z woda.Jestem bramkarzem i takie cos pojawilo mi sie po trningu.Na poczatku to olalem ale w koncu bol byl nie do zniesienia.Poszedlem do lekarza i strzykawka wyciagnal mi wode z lokcia ( z krwia).Jest to czeste u sportowcow.NIestety bol nie zniknal tylko sie zmniejszyl*dostalem skierowanie na zabieg i bede mial cos tam wycinane.nie jest to grozny zabieg i nie nie przeszkadza w dalszym uprawianiu sportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hp Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Ja tez mam guzek na lewym łokciuJjak stwierdził ortopeda jest on ruchomy i nie jest dlatego groźny. Zalecał go nie ruszać, chyba żeby mocno zaczął dokuczać. Czasami czuję pieczenie silne w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 mam pytanie odnosnie takowego zabiegu usuniecia tych *gulek*. po jakim czasie mozna wrócić do treningu. w moim przypadku chodzi o siłownie. w tej chwili cwicze na bieżaco, *gulki* nie czuje, nie boli, ale wyglada to okropnie. gdy mam wyprostowana reke, łokiec wyglada jakby mial dziure, bo kulki tworza wowczas swoisty *krater*, natomiast przy zgietej juz tego tak nie widac jednak przy dotykaniu gulki wyraznie ruszaja sie, sa to dość duze gulki. dodam że łokiec z gulkami jest wiecznie ciemnobrązowy, jak gdybym mial na nim siniaka. gulki pojawily sie po upadku na łokiec, mialem z niego sciągnietą wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 Choroby skóry zdjęcia =>> mojachoroba.pl/zdjecia_chorob/galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi