Gość aga Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Kalafiorowaty oznacza złosliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Guzy w jelicie o strukturze kalafiorowatej są bardzo podejrzane o proces nowotworowy. Aby jednak przekonać się do końca czym właściwie jest ten guz należy pobrać wycinki z niego do badania histopatologicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witam ja mialam robiona his-top w przyszłym tygodniu mam odebrac wyniki czy ten guz na jelicie cienkim to rak czy moze byc tez czym innym?/?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bolt Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Mój tatuś po rozpoznaniu takiego guza dożył niewiele ale 10 miesięcy. Niedawno był pogrzeb. Nie wierzę w medycynę. Cała ta chemioterapia na nic się zdała tylko spowodowała osłabienie organizmu. Tata przed chorobą ważył ok 98 kg. Przed śmiercią chyba z 30 parę nie wiem bo nie ważyliśmy tatę. Jednak było widać tylko wystające kości i żebra. Widok okropny. Zapamiętam jednak tatę pogodnego zdrowego i cieszącego się życiem. Może za 20-30 lat będzie jakiś lek na wyleczenie raka na dzień dzisiejszy nic takiego nie wymyślono. I nie piszcie w artykułach że rak jelita grubego z przerzutami jest do wyleczenia. Należy wykonać profilaktycznie kolonoskopie. Tylko jaki lekarz zapisze profilaktycznie Tobie takie badanie gdy nie ma objawów. A gdy pojawia się już krew w kale i biegunki to już jest za późno na leczenie bo są już przerzuty. Może zagranica ludzie dożywają dłużej w Polsce śmiertelność na tego rodzaju raka jest bardzo wysoka i będzie coraz gorzej jeśli nie wynajdzie się leku dostępnego dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Icho Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Trzeba kombinować i tak zbajerowac lekarza, żeby dał skierowanie na kolonoskopie. Jestem z grupy ryzyka i robię tak od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniela Golubska Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 możecie sie ze mna skontaktować na messengerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi