Gość Monika Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Kiedy mój synek miał 1,5 miesiąca na USG stwierdzono dyskretnie szerszą miedniczkę nerki prawej bez poszezrenia jej kielichów. Kiedy skończył 6 miesięcy lekarz radiolog stwierdził, że nic się nie zmieniło (wymiary miedniczki prawej to 12x11 mm, a wymiar przednio-tylny 6 mm). Stwierdził, że jeżeli rozmiar się nie zmienił, to widać, że to taka uroda synka. Zalecał wizytę u urologa lub chirurga, ale sama nie wiem już co robić. Czy z podanego przeze mnie opisu może Pan stwierdzić, że wszystko jest dobrze. Czy jednak zaleciłby Pan wizytę u jakiegoś specjalisty lub dodatkowe badania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Najlepiej udać się jeszcze do nefrologa dziecięciego na konsultacje. To rzeczywiście może być taka uroda. Jednak trzeba wykluczyć inne przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi