Gość Beata Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Proszę o informację, jaka jest różnica między polipami u ujścia odbytu (wypadającymi w czasie wypróżnienia) a hemoroidami? Lekarz po przebadaniu stwierdził, że w czasie wypróżnienia nie wypadają mi hemoroidy (byłam wręcz pewna ,że to one) tylko polipy i wymagają operacyjnego usunięcia. Jaka jest różnica? Czy ból po takiej operacji jest tak samo wielki jak po operacji hemoroidów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Żylaki odbytu są poszerzeniem splotu żylnego odbytu. Polip to każde uwypuklenie ponad powierzchnię ściany jelita grubego w kierunku jego światła. Ból jest raczej mniejszy. http://www.echirurgia.pl/jelita/polipy_jelita_grubego.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bernard Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Witam Mam i polipa i hemoroida łącznie. Bardzo polecam stosowanie wywaru z kory dębu tylko nie nasiadówki ale. ( opiszę dokładnie bo dot. sposobu leczenia ) moczyć palec i do środka z 5- 6 razy dopychać polip w górę - i tak kilka razy w ciągu dnia. . Stosuję to od tygodnia i polip zmniejszył się drastycznie ze śr. ok. 1.0- 1.2 mm do 0.3 - 0.4 mm !!!!! i przestał wychodzić na zewnątrz samorzutnie. Po każdym stolcu co prawda wychodzi na obrzeże ale b.mało. Zawsze po wymyciu stosuję w.opisaną. “* palcówkę “* :-))) Wcześniej stosowałem różne czopki, “* bolec “* z ziemniaka :-)) ale mi nie pomagało. Mnie bardzo pomaga polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xD Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 JD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi