Gość basia Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Jestem po operacji po raz trzeci, ciągle ten sam temat, mianowicie mam problemy z jelitami, moja operacja ostatnia była spowodowana *niedrożność jelit mechaniczna spowodowana zrostami po operacjach*. mam pytanie do chirurga: czy powinnam się gdzieś leczyć, żeby zapobiec kolejnej operacji ? gdzie powinnam się udać ? do Gastrologa ?? proszę o odpowiedź. po operacji miałam skurcze, bardzo bolesne przez ok. dwa tygodnie, brałam tabletki rozkurczające przepisane przez lekarza no i pomogłoby na razie nie mam tych skurczy. Ale czy można jakoś się leczyć aby zapobiec kolejnej operacji. Mam już prawie 40 lat i boję się, że kolejnej operacji już nie dam rady przetrwać. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Niestety brak skutecznej metody zapobiegającej powstawaniu zrostów. Najlepiej leczyć się w poradni chirurgicznej. Może nawet w takiej, w której pracuje chirurg, który Panią operował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi