Gość Monika Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Mam 24 lata, od roku mam na kości ogonowej niewielki guzek bolący w czasie miesiączki, do tego stopnia, ze ciężko było siedzieć. Guzek ten jest pod skórą wyczuwalny palcami. Od dwóch dni guzek ten ropnieje, a dzisiaj pojawiła sie odrobina krwi. W skórze zrobiła mi sie dziurka, przez która wyplywala ropa. Guzek troche boli i miejsce jest zaczerwienione. Dodam, ze jestem w 6 miesiącu ciąży i nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Ten guz to z pewnością zropiała torbiel krzyżowa inaczej zwana włosową. Powstaje w wyniku wrastania włosa w okolicy kości krzyżowej, który otorebkowuje się. Gdy dochodzi do zakażenia takiej torbieli ulega ona zropieniu. Leczy się to nacięciem i setonowaniem naciętej torbieli. Dopiero po wyleczeniu zropiałej torbieli powinno się ją wyciąć. Trzeba wyciąć ją dokładnie, gdyż prawdopodobieństwo ponownego zropienia jest bardzo duże. Na dodatek u Pani pewnie wytworzyły się przetoki dlatego występują okresowo wycieki różnych płynów z drobnych otworów. Radzę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość madzik25 Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 witam mam pytanie moj maz ma tez narosl na kosci ogonowej,,czesto mu sie zdarza chorowacna chorobe zwana potocznie (wilkiem)ostatnio posiedział troche na betonie,,poszedł do lekarza innego niz zwylke i ten nie wiedział co to jest,,jak ta choroba sie dokładnie nazywa prosze o pomoc,,,wypisał antybiotyk i masc ale jak to peknie to chyba trzeba załozyc saczek??? prosze o pomoc i pozdrawiam,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Dobrze by było jeszcze w tej sprawie skontaktować się z chirurgiem. Jeśli to zropiała torbiel krzyżowa na pewno leczenie musi zająć się chirurg (naciąć ropień, sączkować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość madzik25 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Dziekuje za porade,a jak sie nazywa ta choroba dokladnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość FRYZJERKA Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 mam podobny problem tylko ze to wyszlo w dniu kiedy mialam straszne bole kregoslupa a na drogo dzien ostra migrene caly dzien wymiotowalam a kiedy zblizal sie wieczor drgawki temperatora. po takich zdazeniach pojawil sie siniak na kosci ogonowej bolesny i z ropa w dodatku cierpna mi nogi najgozej jest w nocy spac nie mozna z bolu nog. prosze o rade*-** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi