Gość Koniu Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Witam bede miał robioną operacje na żylaki powrózka nasiennego i odnosie tego mam pytanie (mój urolog to taki mruk że boje sie o co kolwiek zapytac a jak zapytam to powei 2 słowa z takim wyrazem twarzy że sie odechciewa pytać) moje pytanie dotyczy sposobu czy wógóle otwiera sie moszne czy robi sie to tylko na podbrzuszu ?? czytałem o podwiazaniu żyły czyli jak sie żyłe podwiąże to co? automatycznie żylaki znikają a potem co z tą żyłą (podwiazywana jest wchłanialną nicia?) dodam że mam żylaki po obu stronach . prosze o odpowiedźi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Są rożne sposoby operacji żylaków powrózka nasiennego (można dochodzić do żył przez worek mosznowy, lub przez pachwinę, lub przez brzuch - laparoskopowo). O rodzaju operacji decyduje chirurg, który będzie Pana operował. Z nim należny na ten temat rozmawiać. Żyłę najczęściej podwiązuje się (nie ma znaczenia jaką podwiązką) i przecina, zatrzymując odpływ krwi z żylaków, które przez to zanikają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi