Gość Jakub Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Jakie mogą być konsekfensje nie dania odpoczynku kości piętowej czyli np:jeżeli gram w klubie i sie dowiedzialem że mam chorą pięte i nic sobie z tego nie robie*nadal gram, uczeszczam na treningi.Co moze stac sie za 10 lat naprzyklad (mam14lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Może dojść do nieodwracalnego zniszczenia kości piętowej, nawet z zerwaniem ścięgna Achillesa. Oczywiście wszystko zależny od rodzaju martwicy i jej zasięgu. Najlepiej w tej sprawie porozmawiać z ortopedą i nie ignorować jego zaleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jakub Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Nie moge nawet raz w tygfodniu pograc w pilke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Myślę, że możesz lecz stopa potrzebuję po treningu kilka dni przerwy.np. 4 dni grasz 5 odpoczywasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aneta Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Witam,Mam pytanie syn trenuje pływanie, na początku roku stwierdzono u syna tę chorobę, nie trenował pół roku, zakończyliśmy leczenie i objawy wróciły po 2 miesiącach.Obecnie syn tygodniowo ma 17 godzin pływania i 4 godz. biegania. Czy jest na forum jakiś trener który, może mi powiedzieć w jaki sposób syn może trenować aby nie obciążyć pięty. Jak pogodzić chorobę ze sportem aby konsekwencji zdrowotnych nie było na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Moim zdaniem powinieneś przerwać treningi,wiem,że trudno,ale inaczej ta pięta będzie Cię bolała coraz bardziej tak,że nie będziesz mógł chodzić,a wtedy gips!Kilka dni przerwy to za mało,bo ten ból będzie nawracał,wiem co mówię,bo mój syn ma martwicę na obu piętach i trwa to już 6m-cy,a dziś się dowiedziałam,że kolejne 6m-cy będzie zwolniony z WF-u,tragedia dla niego i dla mnie,bo i on i ja cieszyliśmy się z postępów w piłce nożnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Martwica może trwać nawet do 2lat,jeśli masz zdjęcie swojej pięty to porównaj ją ze zdjęciem zdrowej pięty i zobaczysz co jest nie tak.Choć po dalszych treningach Twoja pięta będzie wyglądała coraz gorzej,wez to pod uwagę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi