Gość Wojtek Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam, Parę dni temu zaobserwowałem podczas kąpieli żylaki odbytu (wewnętrzny i zewnętrzny). Żylaki są nieduże, nie krwawią, tylko swędzą. Uprawiam sporty siłowe, czy one mogą być przyczyną żylaków? Czy mogę dalej ćwiczyć kulturystykę? Ewentualnie jakich ćwiczeń unikać? Jestem osobą młodą, bardzo aktywną i zdrowo odżywiającą się. Od 2 dni stosuję maść POSTERISAN. Czy w początkowym stadium żylaków uda się ich pozbyć za pomocą maści? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 W zasadzie takie maści działają głównie objawowo. Dobrze, aby zbadał Pana proktolog i ocenił stopień zaawansowania żylaków odbytu oraz zadecydował o dalszym leczeniu. Powstawaniu żylaków sprzyja kulturystyka, ponieważ podczas ćwiczeń dochodzi do wzrostu ciśnienia w jamie brzusznej. Najlepiej skonsultować jeszcze ćwiczenia siłowe z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi