Gość robert Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Mam pytanie przez trzy dni mialem duze krwawienia z odbytu po trzech dniach ustalo ale poczas jakiego kolwiek wysilku serce walilo mi zastanowilo mnie to dlaczego co sie dzieje podczes podania wykazalo ze mam za malo hemoglobiny i zelaza zrobiono mi koloskopie na dł. 50cm od brzegu odbytu duzy polsiedzacy polip zamykajacy swiatlo jelita podstawa zajmuje ok 25-30% obwodu jelita polipowato zmieniona pobrano mi wycinek do badania hist-pat po odebraniu wyniku napisano tak adenoma tubulare cum low grade dysplasia czy to cos groznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Oznacza to gruczolaka cewkowego z dusplazją (zmianą przedrakową) niskiego stopnia. Polip prawdopodobnie był przyczyną krwawienia. Najlepiej skonsultować się z lekarzem prowadzącym odnośnie usunięcia gruczolaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi