Gość kaśka Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Jestem osobą po 50-tce. Mam od miesiąca ból promieniujący od prawej nerki, przez prawy bok do podbrzusza.Gdy znajduję się w pozycji siedzącej boli mnie aż pod żebrami. Ból w podbrzuszu odczuwam nawet gdy mam kaszel. Już nie pomaga mi no-spa. Udałam się do ginekologa. Stwierdził, że wszystko jest OK. Wykonałam badania morfologię i mocz. Wszystko jest OK. Wykonałam USG jamy brzusznej, wszystko jest OK. To dlaczego tak mnie boli? Co może być przyczyną? Do jakiego lekarza powinnam się udać, jakie wykonać badania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Może ten ból związany jest ze zwyrodnieniem kręgosłupa. Może warto byłoby wykonać jeszcze RTG odcinka lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa. No-Spa w takich bólach pochodzących od kręgosłupa nie pomaga. Radzę w tej sprawie skontaktować się z lekarzem rodzinnym, aby dalej poprowadził diagnostykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Martyna Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Może Pani cierpieć na kamicę nerkową. Czasami w badaniu USG nie widać kamieni. Powinna się Pani udać do lekarza rodzinnego zrobić badanie ogólne moczu, jeśli pojawią się kryształy różnego pochodzenia(piasek) to konieczna będzie wizyta u urologa bądź nefrologa ale to już lekarz rodzinny po wyniku badań moczu zadecyduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 mam 32 lata okropnie boli mie prawa nerka gdzie mam się udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zofia61 lat Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 mam mikrozwapienia w korze nerki i w lewej nerce miedniczka 20x25 mm czy to coś groznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bluangel Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Mam podobne objawy ,lekarz robiący usg stwierdził ruchomą nerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joanna Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 mam 44lata co jakiś czas boli mnie prawa strona jakby od nerki prądu je w stronę wątroby i wyrostka coz to może być? Asia z Kujaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi