Gość Marta z okolic Warszawy Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Panie Doktorze, mam 32 lata, w 2001r. wykryto u mnie zupełnie przypadkowo dużą torbiel nadnercza prawego ok. 16 cm, którą operowano laparoskopowo w 2001r. Przed operacją 2 razy robiono mi biopsję tejże torbieli i odciągnięto ok. 300 ml płynu Obecnie torbiel odrosła i ma ok. 8 cm. Torbiel ta nie daje zadnych dolegliwości ale rośnie... Nie wiem co dalej zrobić. Nie chcę usuwać nadnercza, z ktorego ta torbiel wyrasta bo taką wizję mi przedstawiono. Moze mógłby mi Pan polecic specjalistę chirurga z Warszawy lub okolic (a może i w całej Polsce) albo jakiś ośrodek który specjalizuje się w takich problemach. Będę wdzięczna za odpowiedź. Dziękuję, Marta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 W Warszawie można zgłosić się na Banacha, gdzie znajduję się kilka oddziałów chirurgicznych i oddział endokrynologiczny. Jeśli jest taka możliwość to jeszcze szpital MSWiA. Nie wiem tylko czy akurat specjalizują się w tym zakresie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi