Gość Wojtek Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Od 3 dni mam powięszkone jądro, przebyłem operacje żylaków powrózka nasiennego w grudniu 2006 roku na jądrze lewym, które teraz jest powiększone. Obecnie mam na nim dalej żylaki III stopnia, jądro powiększyło się na oko ponad 2x nie boli przy dotyku. Mam na nim małe zwapnienie po operacji, wykryto je na USG które miałem 5 dni temu. Żadnych zmian ogniskowych, nowotworowych nie wykryto. Dodam jeszcze, że od tygodnia brałem antybiotyk, na przeziębione oskrzela. Czy ten antybiotyk mógł spowodować jakiś obrzęk w jądrze z żylakami? Czy to samo zejdzie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Myślę, że antybiotyk nie ma żadnego wpływu na powiększenie jądra. Być może doszło do stanu zapalnego samego jądra na tle zapalenia oskrzeli. Najlepiej w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z lekarzem. Zapewne będą potrzebne leki przeciwzapalne, wysokie uniesienie jąder, okłady z Altacetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtek Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Byłem dzisiaj u urologa, to jest wodniak jądra.. jeszcze mam żylaki powrózka do tego :/ dostałem recepte na Doxycyclinum i Altacet. Za 10 dni mam isc na kontrole... oby się wchłonęło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtek Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 zmniejszył sie : D juz nie ma wody w nim tylko ta błonka została na jajku i nie napełnia sie juz zadnym płynem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Choroby jąder dużo zdjęć http://www.bolimnie.com/anatomia/jader-jadra-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi