Gość Jola Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Witam Bardzo proszę o pomoc w 2012 roku miałam cesarskie cięcie z powodu braku postępu porodu. W 2018 roku perforacja jelita dokładniej opis (Rozpoznanie Choroba uchyłkowa jelita grubego z przedziurawieniem i ropniem (Przedziurawienie uchyłka katnicy) Laparoskopowa częściowa resekcja kątnicy. Epikryza Pacjentka przyjęta z objawami zapalenia wyrostka robaczkowego. Operowana doraźnie - stwierdzono oklejone przerdziurawienie uchyłka kątnicy. Wykonano resekcje kątnicy bez wycięcia wyrostka robaczkowego. Zabieg bez powikłań. Włączono antybiotykoterapie. Okres pooperacyjny przebieg prawidłowo. Wypisana do domu w st. wyrównanym.) Obecnie jestem w ciąży, po pierwszym porodzie mam traume, zależało mi bardzo na cięciu cesarskim lecz ginekolog postraszył mnie, że w najgorszym wypadku może wyjść wyłonienie stomii. I każe rodzić naturalnie mimo iż mam zaświadczenie o tokofobii. Czy to możliwe, jak bardzo ryzykuje drugą cesarką? Szczerze jestem tak załamana, że nic tylko kulka w łeb. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi